Rabarberpompoencake

Proficiat, je hebt deelgenomen aan “Den Halve op Eigen Houtje”, mooi zo. Als beloning verdien je een heerlijke rabarberpompoencake. Graag zouden we die voor jou klaarmaken en aan huis leveren, maar door de coronapandemie kan dat natuurlijk niet. Niet getreurd echter, als je vandaag even de handen uit de mouwen steekt, kan je morgen smullen van deze ronduit verrukkelijke cake!

Aan de slag:

Wat heb je nodig:

En natuurlijk de nodige hardware: een mengkom, een houten lepel, een groot bakblik en een oven.

Wat moet je doen:

  1. Klop de eieren los met de suiker
  2. Voeg de kruiden (kaneel en muskaatnoot) toe en meng
  3. De oven voorverwarmen op 170°
  4. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng zeer grondig
  5. Wrijf het cakeblik in met vetstof en stort het beslag er in
  6. Bak de cake gedurende 75 minuten op 170°

Makkelijk hé. Laat de cake afkoelen vooraleer die uit het bakblik te halen. Rabarberpompoencake is het lekkerst als je hem 24 uur op voorhand maakt. Dus nog een dagje geduld vooraleer je van deze lekkernij kan smullen.

Wat nu gezongen als er geen rabarber meer is wanneer je de cake wil maken? Geen nood, je kan de rabarber vervangen door 500 gram appels, in stukjes gesneden en in wat citroensap gewenteld. Kies bij voorkeur ietwat zure, stevige appels, zoals boskoop.

Geraspte pompoen kan je perfect invriezen. Als je een pompoen raspt, heb je natuurlijk veel te veel; als je dat invriest in porties van 350 gram, dan heb je het altijd bij de hand voor je volgende cakes. Want je kan natuurlijk volop variëren in toegevoegd fruit. Wat dacht je bv. van blauwebessenpompoencake?

Heb je de cake klaargemaakt en vond je het lekker? Laat het ons weten en stuur ons een foto!